încărcător

Service Category: Investigatii

Tonometria non-contact, adesea numită “tonometrie cu puf de aer” sau “NCT” (Non-Contact Tonometry), este o tehnică utilizată pentru a măsura presiunea intraoculară (PIO) fără a avea contact fizic cu suprafața ochiului. Presiunea intraoculară este un factor important în diagnosticul și monitorizarea glaucomului.

Consultațiile oftalmologice de urgență sunt cruciale pentru a aborda afecțiunile oculare acute care, dacă nu sunt tratate în timp util, pot duce la pierderea permanentă a vederii sau la alte complicații grave. Când un pacient prezintă simptome care indică o posibilă urgență oftalmologică, trebuie să caute ajutor medical imediat.

Este esențial ca pacienții să înțeleagă că prescripțiile pentru ochelari și lentile de contact pot fi diferite, deoarece designul și poziționarea lor pe sau în apropierea ochiului nu sunt identice. De aceea, este important să se obțină prescripția corectă pentru tipul de corectare optică dorit.

Examenul de fund de ochi, cunoscut și ca oftalmoscopie sau examinare retiniană, este o procedură utilizată pentru a evalua interiorul ochiului, inclusiv retina, discul optic, vasele sanguine și alte structuri interne.

Consultul oftalmologic pentru un adult este o evaluare cuprinzătoare a sănătății ochilor. Scopul său este de a diagnostica și a trata eventualele afecțiuni oculare, precum și de a evalua nevoia de corectare optică (ochelari sau lentile de contact).